Even voorstellen: Niek van Lin

Scroll
27 mrt, 2020

Even voorstellen: Niek van Lin, mede-eigenaar Dosers BV. 39 jaar, vader van drie prachtige kinderen en man van Nieke. Opgegroeid op het platteland en mijn gehele werkende leven doorgebracht tussen de koeien, kippen en varkens. Midden in onze mooie sector dus, waar in de loop der jaren enorm veel veranderd is.

Het boerenbedrijf uit de jaren 90 is niet meer te vergelijken met het boerenbedrijf van nu. Automatisering, dierwelzijn, antibiotica reductie, milieu en omgeving; allemaal veelbesproken en sterk veranderende thema’s die een belangrijke rol spelen in het boerenbedrijf. Efficiëntie maakt langzaam plaats voor meer duurzaam en meer verantwoord. De burger vraagt hierom en diezelfde burger in de rol van consument is langzaam maar zeker ook bereid om hier extra voor te betalen.

In de afgelopen jaren heb ik veel bij boeren in binnen- en buitenland aan de keukentafel gezeten. De boer, waar dan ook ter wereld, is altijd trots op zijn of haar bedrijf. Buiten de dagelijkse werkzaamheden altijd bezig met innoveren en doorontwikkelen van het eigen bedrijf en continu vooruit aan het kijken naar de toekomst. Door samen met onze dealers wereldwijd te luisteren naar deze boer, zijn dieren en de omgeving denken wij hier graag over mee.  ‘Een gezond boerenbedrijf staat aan de basis van gezonde voeding’ is immers ook ons credo.


Wij streven naar een gezonde werkomgeving voor de boer en een veilige leefomgeving voor de dieren, waarbij we altijd beginnen bij de bron in ieder agrarisch bedrijf; het drinkwater. Door de waterkwaliteit te optimaliseren, creëren we de perfecte basis om vervolgens aan de hand van de juiste concepten en natuurlijke producten de gezondheid van dier, mens, omgeving en milieu te verbeteren. Met maximale transparantie in de voedselketen en minimale hoeveelheden medicatie en bestrijdingsmiddelen. Deze aandacht voor mens, dier, milieu en omgeving zorgt niet alleen voor de generatie van nu, maar ook die van de toekomst.