Even voorstellen: Marco Keursten

Scroll
9 jul, 2020

Even voorstellen: Marco Keursten, mede-eigenaar Dosers B.V. Ik ben opgegroeid op een voormalig vleeskuikenbedrijf “An de Bèèk” in Tienray. Samen met mijn vrouw Marieke en 2 kinderen Siem en Pim wonen we daar nog steeds. Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in de agrarische sector.

In 1938 startte mijn grootvader met het uitbroeden van eieren, die hij in de regio Noord-Limburg verzamelde. Na het uitbroeden verkocht hij de kuikens weer in diezelfde regio en zo onderhield hij zijn gezin. Mijn ouders namen het bedrijf over in 1970 waarna ze 30 jaar vleeskuikens hebben gehouden. De gastvrije persoonlijke betrokken aanpak van mijn ouders hebben ervoor gezorgd dat ze vakmensen uit meer dan 90 verschillende landen hebben mogen verwelkomen. In 2001 studeerde ik af aan de Hogere Agrarische School in Den Bosch en mijn ouders stopte toen met hun bedrijf. Wellicht een gemiste kans om ondernemer te worden of te vroeg om het ondernemerschap in de schoot geworpen te krijgen. Wie zal het zeggen?

De drang om ooit ondernemer te worden zat toen al in mijn bloed. Tot 2012 ben ik 3 jaar werkzaam geweest voor een mengvoederbedrijf en 8 jaar voor een broederij opfokorganisatie. Ik heb daar veel ervaring mogen opdoen in de pluimveehouderij. Deze ervaring kwam goed van pas toen ik in 2012 startte met mijn eigen bedrijf MAKE-iT Agri Solutions. Als ondernemer blijf je evolueren mede door veranderingen in de maatschappij, waardoor je nieuwe kansen en uitdagingen ziet om te innoveren en door te ontwikkelen.

In 2014 heb ik samen met compagnon Niek het bedrijf Dosers Healthy Farming opgericht. Vorig jaar vierden we samen met onze klanten ons 5 jarig jubileum. Fantastisch is het om op een gastvrije, persoonlijke en betrokken aanpak samen met onze klanten aan eerlijke en gezonde voeding voor de consument te werken.